De Fransen zien wijn niet als alcohol. Serieus. Ik dacht echt dat dat een grap was. Maar dat is niet zo. Ik leg net de telefoon neer na een zeer informatief gesprek met de gemeente. De wet- en regelgeving rondom Table d’hotes is iets gewijzigd, dus gaan zij voor mij even op zoek naar de hoed en de bekende rand. Maar toen ik vertelde dat ik ingeschreven was om mijn Permis Exploitation te behalen, omdat ik een wijntje bij het eten wil schenken, schoot mijn contactpersoon spontaan in de lach. Dat is geen alcohol klonk het aan de andere kant van de lijn. Niet? Nou, na een flink aantal glazen ga je daar echt wel heel erg “beentje over” van lopen! Nee, alcohol is bijvoorbeeld Whiskey of Pistas. Dat laatste klopt zeker. Mijn buurman loopt na een paar glazen daarvan zelfs achterstevoren “beentje over”….. lees meer