Hele dagen achter een laptop om teksten te schrijven voor een website is niet bevorderlijk voor je gestel. Verder merk ik nu ook dat je van klussen soepel blijft en van stilzitten duidelijk het tegenovergestelde. Verleden week de mijlpaal behaald met onze Declaré L’ouverteur de Gites. Op het moment dat ik naar de Mairie (het stadhuis) ging was ik mijn aantekeningen kwijt. Uiteindelijk toch gevonden en daar stond ik dan. Bonjour…..maar dan gaat het beginnen. Vragen om dat formulier was niet zo moeilijk. Maar dan komt het ‘vragenvuur’. Gelukkig hebben we een ontzettend lieve, geduldige en behulpzame secretaresse op de Mairie. Als ik naar buiten loop ‘breek’ ik even. Een voorbijganger kijkt naar die Nederlandse achter het stuur met tranen in haar ogen. Nee joh, je suis okay, ben een oude emotionele tut aan het worden. Maar ja….hoe zeg je zoiets dan op z’n Frans?
Lees meer: