Vorige week vrijdagavond ging ik Jan ophalen van het treinstation. Op Bergerac gaan ze volgende maand pas weer regelmatig vliegen, dus voor nu moest het via Bordeaux. Vervolgens kon mijn lief met de trein naar het station in Periqueux, waar ik op ‘m zou wachten. Ik was blij om ‘m weer te zien, maar minder blij met de aankomsttijd. Rijden in het donker is voor mij echt een ramp. Ik zie dan slecht en straatverlichting is in Frankrijk mondjesmaat. Nou….eigenlijk is het er niet. Voor vertrek wilde ik nog even de kachel in de woonkamer opstarten. Gezellig…..bij thuiskomst een glaasje wijn erbij. Maar dat feest ging niet door. Geen stroom en de aardlekschakelaar wilde niet omhoog blijven staan. Ik probeerde van alles maar langer zoeken had geen zin, anders zou ik te laat op het station zijn! Lees meer: