Voornemens om op tijd voor het aperitief in Frankrijk te arriveren vertrokken we twee weken geleden vroeg vanuit Leiden. Het verkeer viel mee dus we reden al snel, via de Liefkenshoektunnel, in België. Scrollend door het nieuws las ik een artikel over reisdocumenten. Goh, dacht ik, tot wanneer is mijn paspoort eigenlijk geldig? Jan zong vrolijk mee met één of ander deuntje op de radio en ik graaide in mijn handtas. De datum lezende haalde ik opgelucht adem. Ik kon voorlopig nog vooruit met het kleine rode Nederlandse boekje. Terwijl ik alles weer terug in de tas stopte merkte ik op dat het zingen was gestaakt. Niet erg, zingen behoort niet tot één van de kernkwaliteiten van mijn lief. Toen ik naast me keek zag ik het verschrikte gezicht van mijn lieverd…. “shit, ik ben mijn paspoort vergeten….”. Lees meer: