En dan heb je ineens een zwembad. Wat wel wennen is, want het moet uiteraard iedere dag schoongemaakt worden. Een lieve vriend maakte mij wegwijs met de techniek en de schoonmaakattributen en ik zette het als punt 1 op de dagelijkse takenlijst. Veel andere taken konden daar, bleek in de praktijk, gedurende de ochtend niet meer bij want een zwembadstofzuiger doet er héééééééééééél lang over. En als ik zeg héééééééééééél lang, dan is het héééééééééééél lang. Ik dacht eerst dat het ding niet werkte. Maar volgens de lieve vriend werkt hij prima. En moest ik geduldig baantjes over de vloer van het zwembad trekken. Nu behoort geduld niet tot één van mijn kernkwaliteiten dus dat werd geen succes. Zaterdag aanstaande komt Jan. Ik heb een klein spoed-actie-klus-lijstje liggen. Met op regel één geel gearceerd; als de sodemieter een zwembadrobot kopen! Lees meer: