Saint Saud Lacoussière

Domaine Jeanary ligt op loopafstand van het pittoreske dorpje ‘Saint Saud Lacoussière’, waar de tijd letterlijk stilstond en het zuivere Franse leven voorop staat.
Verwacht een inspirerend uitzicht op glooiende landschappen, eindeloze bossen, pittoreske dorpjes en indrukwekkende kastelen. De schoonheid van onze omgeving – de ‘Périgord Vert’ – wordt misschien het best vertaald in de vorm van het nabijgelegen nationale park ‘Périgord Limousin’ – waar onze gasten kunnen wandelen, zwemmen en fietsen.

Het meer van Saint Saud Lacoussiere ligt praktisch om de hoek, maar ook het meer van Saint-Estèphe biedt een leuk ontspannen dagje uit. In de buurt zijn er verschillende mogelijkheden om de dag actief door te brengen, zoals klimmen, waterfietsen, minigolf, kanoën en paardrijden. Je kunt lekker slenteren op één van de vele markten en daarna genieten van een “plat du jour” in een lokaal restaurant.

Proef wijn of, in Saint Saud Lacoussiere zelf, proef bier. Ga terug in de tijd met een bezoek aan een van de vele kastelen in de Dordogne. Ga op koopjesjacht op de vele Vide greniers (rommelmarkten) of ga voor een heerlijke maaltijd naar een Marchés des Producteurs.

In de omgeving

Een half uurtje rijden van Domaine Jeanary vandaan ligt Brantôme, het Venetië van de Dordogne. De stad wordt omsloten door de rivier de Dronne, waarop je naar hartelust kunt kanovaren. Brantôme kan ook ontdekt worden met een rondvaartboot. Verder zijn er galeries en vele leuke winkeltjes. De markt, elke vrijdagochtend, is een  echte aanrader.

Het pittoreske plaatsje St. Jean de Côle is één van de mooiste plaatsjes van Frankrijk. Hier is jaarlijks in de maand mei een grote bloemen- en plantenmarkt. In de buurt van dit prachtige dorpje ligt de Velo Rail. Een oude spoorbaan die door middel van trapkarretjes bekeken kan worden. Een leuke (sportieve) activiteit.

Bewonder Saut du Chalard, de waterval bij ons in de buurt. Voor de “shoppers” onder onze gasten; een dag in Bergerac of Limoges is ook geweldig! Périgueux, de hoofdstad van de Dordogne met z’n mooie kastelen, kerken en straatjes is een aanrader. Leuke terrassen en pleinen waar het goed toeven is!

In de Dordogne worden er regelmatig marches producteurs gehouden. Diverse producenten van eten & drinken komen dan in een dorp bij elkaar. Je kunt hun producten kopen en klaar laten maken en dit onder het genot van live muziek nuttigen. Gezellig rondkijken en alleen een ijsje nuttigen kan ook, deze evenementen zijn gratis.

Ook zijn er veel feesten (fête) met thema’s. Dit kan variëren van een specialiteit qua eten of drinken tot diverse creatieve creaties of oude ambachten. En natuurlijk is er altijd wel ergens een brocante of Vide grenier (rommelmarkt).

Te veel om het allemaal te noemen. Kom en ervaar het zelf!

Sportief
In deze prachtige omgeving, Périgord Limousin Natural Regional Park, zijn wandel- en fietsroutes  van diverse afstanden uitgezet. Diverse routes zijn bij ons beschikbaar. 

Kanoën

Golfen

Actief

Plaatsen / dorpjes
 • Brantome, het Venetië van de Dordogne. Hier kan je heerlijk kano varen, wandelen in het park of de prachtige oude gebouwen bekijken.
 • Thiviers, met op zaterdag een gezellige markt. Maar ook een stadje met leuke winkeltjes en diverse gelegenheden om van een kop koffie te genieten.
 • St. Jean de Côle is één van de mooiste plaatsen in Frankrijk.
 • Périgueux, de hoofdstad van de Dordogne met een prachtig historisch centrum.
 • Limoges en Bergerac zijn erg leuke steden om te bezoeken

Markten

 • Piégut – Pluviers op woensdagochtend
 • Brantome op vrijdagochtend
 • Thiviers op zaterdagochtend
 • Nontron op zaterdagochtend

Leuk om te bezoeken

www.lautruche-perigourdine.fr
www.brantomepolicehorses.com
www.perigordbeers.com

Natuur
Zwem- en Vismeren

 • Le Grand Etang Saint-Saud-Lacoussière
 • Le Grand Etang Saint-Estèphe
 • Stuwmeer van Miallet

Grotten

www.roque-st-christophe.com
www.grotte-villars.com
www.lascaux.fr

Waterval

De Saut du Chalard

Geschiedenis
Kastelen

Oorlogsmonument

Oradour-sur-Glane is indrukwekkend monument uit de Tweede Wereldoorlog. Het dorp werd door een SS eenheid verwoest. Vlak na de oorlog bezocht De Gaulle Oradour en besloot dat het dorp moest blijven zoals de Duitsers het hadden achtergelaten, en zo is het nog steeds.